De taakgroep Logistiek & Materialen is de afgelopen weken vooral bezig geweest om de collecte-emmers gereed te maken. Trees van de Snepscheut, voorzitter van de taakgroep, legt uit: “Een taak waarbij we grote aantallen moesten verwerken, 625 emmers, 7.500 gaatjes boren in emmers of deksels, 625 deksels voorzien van sleuven en verstevigen met aluminium plaatjes, 2.500 kabelbindertjes door de gaatjes halen, 625 stickers op de emmers plakken. Gelukkig werden we geholpen door derden en werd deze klus met enthousiasme geklaard “.

Vele handen maken licht werk.

Veel materialen zijn belangeloos aangeleverd door onze sponsors: Dijkstra Plastics voor emmers en deksels, VOVU en Combitech Uden zorgden voor aanpassingen op de deksels, Hendriks bouwmaterialen voor gereedschap en gebruiksartikelen en de diverse deelnemende fondsen zorgden gezamenlijk voor de kabelbindertjes.

Het team van een tiental vrijwilligers heeft een werkplek aangeboden gekregen in ’t Handelshuys. Hier worden ook de collectematerialen opgeslagen en vanaf deze locatie kunnen de wijkcoördinatoren t.z.t. de benodigdheden ophalen.

De GoedeDoelenWeek Uden krijgt vorm.

Trees legt uit wat er bij de komende GoedeDoelenWeek collecte gaat veranderen: “Voorheen kwam er gedurende het hele jaar telkens een andere collectant voor een ander doel bij u aan de deur. Dat is vanaf dit jaar voorbij. Tijdens de GoedeDoelenWeek zijn onze collectanten duidelijk herkenbaar. U ziet ze al van ver aankomen met een gele emmer met een sticker van de GoedeDoelenWeek Uden erop. Vanaf nu werken we met collecte-emmers i.p.v. bussen omdat de retourenveloppen in de emmers gestopt moeten worden en deze meer ruimte innemen.”

In een volgend bericht vertellen we meer over de ontwerpen voor de GoedeDoelenWeek Uden. De afbeelding van de Ujese kers zult u daarbij steeds weer tegen komen. We gebruiken deze op brieven, filmpjes, foto’s, spandoeken, posters en lantaarnpaalborden. En zo ook op de stickers voor onze collecte-emmers.

In deze maanden van voorbereidingen werken we stapje voor stapje naar een succesvolle eerste GoedeDoelenWeek in Uden: 14 – 18 april.