GoedeDoelenWeek Uden maakt eindbalans 2022 op voor 18 fondsen

Organisatie blikt terug op een geslaagde collecteweek

De uiteindelijke opbrengst van de GoedeDoelenWeek Uden is dit jaar € 62.775,07.
“Een geweldig mooie opbrengst, en een positieve verrassing ten opzichte van vorig jaar en de recente collecte voor Giro555”, aldus Jan van den Boom, voorzitter van Stichting GoedeDoelenWeek Uden.

 Na verschillende samenkomsten en meerdere keren dubbelchecken maakte de organisatie maandag de definitieve opbrengst bekend aan de Deelnemersraad van stichting GoedeDoelenWeek Uden. “Nu we voor de derde keer op deze manier collecteren, zien we de vruchten van onze herkenbaarheid bij de Udenaar terug in de opbrengst. We zijn erg dankbaar voor dit mooie bedrag”, aldus Van den Boom. “Dit jaar hebben ruim 2.000 inwoners gul gedoneerd, dat zijn er meer dan de afgelopen jaren. Ook wil ik graag de inzet van de honderden vrijwilligers prijzen. Zonder hen zou de uitvoering van een collecteweek in deze vorm onmogelijk zijn.” Naast de vele vrijwilligers zijn diverse lokale partners die betrokken bij de organisatie van de GoedeDoelenWeek, zoals onder meer de diverse inleverpunten voor de collecte-enveloppen.

 Opbrengst per fonds

In de GoedeDoelenWeek in Uden waren dit jaar 18 nationale, CBF-geregistreerde fondsen vertegenwoordigd. Het bedrag dat de donateurs gaven, wordt onder die fondsen verdeeld. De gevers konden daarvoor zelf hun voorkeur aangeven. De top 5 donaties gaan dit jaar naar:

  1. KWF Kankerbestrijding: € 6.344.43
  2. Hartstichting: € 4.826,79
  3. Alzheimer Nederland: € 4.395,23
  4. Rode Kruis: € 4.187,59
  5. Hersenstichting: € 3.983,51

 De totale verdeling per fonds is terug te vinden op de website: www.goededoelenweekuden.nl. Daar is het ook mogelijk voor nieuwe collectanten of vrijwilligers om zich aan te melden voor volgend jaar. De volgende collecteweek vindt plaats in het voorjaar van 2023, om precies te zijn van 17 t/m 22 april.