GoedeDoelenWeek Uden, Volkel en Odiliapeel maken eindbalans op.

Organisaties blikken terug op geslaagde collecteweken

De uiteindelijke opbrengst van de GoedeDoelenWeek Uden is dit jaar € 56.743,09.
“Een bedrag waar je U tegen zegt”, aldus Jan van den Boom, voorzitter van Stichting GoedeDoelenWeek Uden. In Volkel collecteerden ze gezamenlijk € 11.771,20 en in Odiliapeel haalden ze samen
€ 9.590,06 op.

 Na dagenlang tellen, checken, nog eens tellen (en weer checken) maakte de organisatie de definitieve opbrengst bekend. “We zijn heel dankbaar voor dit mooie bedrag”, aldus Van den Boom. “De inwoners van gemeente Uden hebben gul gegeven. Ook de inzet van de honderden vrijwilligers is een ware teamprestatie. Zonder hen zou de uitvoering van een collecteweek in deze vorm onmogelijk zijn.” Naast de vele vrijwilligers, zijn er ook diverse lokale partners betrokken bij de organisatie van de GoedeDoelenWeken, zoals de vele ophaalpunten en supermarkten waar emballage-bonnen mochten worden verzilverd.

Opbrengst per fonds

In de GoedeDoelenWeek in Uden waren dit jaar 17 nationale, CBF-geregistreerde fondsen vertegenwoordigd. In Volkel zijn dat er 14 en in Odiliapeel 13. Het bedrag dat de donateurs gaven, wordt onder die fondsen verdeeld. De gevers konden daarvoor zelf hun voorkeur aangeven. De verdeling per fonds staat op de home page. De organisaties in Volkel (in ‘Volkel op de Mat’ en Odiliapeel (via. ’Ons Periodiekske’) maken de uiteindelijke verdeling wereldkundig. De volgende collecteweek vindt plaats in april 2022. Er wordt opnieuw gestreefd naar één gezamenlijke week voor Uden, Volkel en Odiliapeel.