‘Burgers weten precies waar ze aan toe zijn’ 

Eén jaartje zou ze meedoen, niet langer. Maar ja, als je geen nee kunt zeggen… En dus is Ilse Bijvelds alweer voor het zevende jaar vrijwilliger namens het Longfonds. In die hoedanigheid zet ze ze zich sinds enige jaren ook in voor Goede Doelen Week Volkel.  

Wat houdt je rol in bij Goede Doelen Week Volkel?

“Onze werkgroep houd zich met van alles bezig. Brieven samenstellen, stratenplannen maken, tasjes samenstellen voor de collectanten, contact onderhouden met de politie voor extra surveillance… Het is een heel veelzijdige taak.”

 Waarom heb je je ooit opgegeven als vrijwilliger?

“Goede vraag! Ik denk omdat ik geen nee kan zeggen… Toen ze me vroegen om collectant te worden van het Longfonds, gaf ik aan dat ik niet meer langs de deuren wilde. Er bleek echter ook genoeg te doen in de organisatie. Aanvankelijk zou het voor één jaar zijn, maar ik ga alweer mijn zevende jaar in.”

 Wat vind je van de bundeling van goede doelen in één collecteweek?

“Helemaal super. Het verlicht de druk op de vrijwilligers, die niet meer meerdere keren per jaar de straat op hoeven. Ook burgers zijn er blij mee, ze hebben niet steeds opnieuw iemand aan de deur, maar nog slechts één keer per jaar. Ze weten precies waar ze aan toe zijn.”

 Heeft het invloed op de opbrengst?

“Aanvankelijk waren we huiverig voor een lagere opbrengst, maar dat viel reuze mee. Mensen realiseren zich dat we voor meerdere doelen collecteren.”

 Welk doel zou je zelf als eerste steunen?

“Het Longfonds. Ik heb astma, net als een van mijn kinderen. Ook in mijn werk in de gehandicaptenzorg hebben we vaak met gezondheidsproblemen te maken. Genoeg geld voor onderzoek zorgt voor betere behandelingen en die zijn heel belangrijk in het streven naar een volwaardig leven voor iedere Astmapatiënt.”

 De Goededoelenweken in Uden, Volkel en Odiliapeel zijn gecombineerd. Meer weten over de collecte?

Kijk op goededoelenweekuden.nl.